Първоначално публикувано от Bobi_33
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Да се похваля: Вече съм "горд" собственик на Алфа 33 1.7 16В QV
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщениеПо-подробно и поименно, колега!
Тия постове да се четат само от хора с дискове на задния мостAlfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд
Comment
-
е тук тримата сме с такива така че....но не е лощо наистина да се поясни
---------- Post added at 23:07 ---------- Previous post was at 23:03 ----------
а един допълнителен въпрос който възникна ей така има ли значение от модификацията на 145-цата и има ли преправяне или си пасват лесно?Alfa 145 1.4 t.s
Comment
-
Е 145-цата трябва да е след 97-ма г. нататък. Преди това апаратите са чугунени. Иначе пасват точно, но леко се преправя механизма на ръчната, защото иначе жилата едва ли не, трябва да минат през моста (145 е на отделни носачи и затова нищо не пречи там)Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд
Comment
-
ръчната при коли с барабани е несравнима пред тия с дискови спирачки. спирачните апарати на 145 /и предните и задните/ преди 97 са гадни и имат проблеми с водачите и са същата работа като на 33.
па тоя мордохайкойто казва че регулатора на спирачното усилие на 33 е гаден , приказва така щото си купи 33 вместо 145 и си няма представа при 145 регулатора какво л*йно е
точка
Comment
-
Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщениеръчната при коли с барабани е несравнима пред тия с дискови спирачки. спирачните апарати на 145 /и предните и задните/ преди 97 са гадни и имат проблеми с водачите и са същата работа като на 33.
па тоя мордохайкойто казва че регулатора на спирачното усилие на 33 е гаден , приказва така щото си купи 33 вместо 145 и си няма представа при 145 регулатора какво л*йно е
А аз изрично казах за апарати след 97-ма.Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд
Comment
-
Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщениене не
аз имах в предвид кантара като писах регулатор. иначе за това което си писал просто спор няма.Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд
Comment
-
Понеже гледам, че спазваме традицията и осрахме и тая тема, та да се изходя и аз още малко!
Казваме, че освен кантара, няма друго, което да регулира спирачното усилие!
До тук добре, но като гледам разликата между предните и задните накладки, има ли нужда изобщо от тоя кантар.
Тоест, пробвал ли е някой да го махне при дискови спирачки!На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
Comment
-
На този въпрос мога да отговоря положително и като коментар да добавя, че става малко рисковано шофирането без "кантар" при 4 дискови спирачки. Давам пример от моя опит - като цяло колата спира повече от отлично, ако се изправиш на спирачката без значение с какви гуми си и с каква скорост се движиш всичко блокира. До тук добре (разбира се пропускам факта, че колата става и напълно неуправляема и поднася изключително рязко, когато се блокират гумите), но тук идва и неприятния момент, а именно ако натиснеш или само подпреш педала на спирачката в завой... в такъв случай положението става много сериозно дори и при 60км/ч. тоест задницата поднася толкова бързо, че нямаш никакво време да завъртиш волана в обратна посока.
С две думи колата спира по-добре, но не трябва да се натиска спирачка в завой.alfa romeo sprint 1984
Comment
-
Аз също съм с дискове отпред и отзад, без кантар, еднакви дискове поразмер на предния и на задния мост (240мм плътни) и при рязко спиране винаги следва завъртане. Особено на студен асвалт и със студени гуми положението е трагично.Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд
Comment
Comment